Олійно-жирова

Наразі в даній галузі нами реалізовано більше 35 проєктів
Олійно-жирова

При переробці насіння олійних культур, таких як соняшник, соя, ріпак та ін. утворюється близько 15-20% відходів у вигляді лушпиння, не враховуючи такі продукти як макуха та шрот. Раніше утилізація лушпиння була проблемою для підприємств олійно-жирової галузі,  адже це створювало додаткові фінансові витрати на зберігання і транспортування відходів. Сьогодні екологічні норми зобов’язують олійні підприємства утилізувати відходи.  З появою нових викликів з’явилися різноманітні способи утилізації лушпиння, але найбільш оптимальним та ефективним з них є використання технології гранулювання.

Групою компаній ICK Group розроблені та впроваджені технології гранулювання як проміжних так і залишкових продуктів:

I. Технологія гранулювання перед екстракцією. Дозволяє підвищити ефективність екстрагування та має свої переваги: 

  • зниження залишкової олійності в продукті;
  • отримання пористої, міцної гранули;
  • відсутність пилу при попаданні в екстрактор;
  • підвищення продуктивності екстрактора;
  • зниження витрати розчинника;
  • забезпечення необхідної температури продукту перед екстракцією.

II. Технологія гранулювання соняшникового шроту. Дає можливість отримати високоліквідний продукт з наступними перевагами:

  • вихідний матеріал ущільнюється в 2 рази;
  • висока насипна щільність;
  • знижуються витрати на транспортування і зберігання в 2 рази;
  • не утворює пилу при транспортуванні;
  • гранульований шрот зберігається більш тривалий час (до півроку в порівнянні з розсипним);
  • безпечність зберігання, за рахунок відсутності парів розчинника в шроті.

III. Технологія гранулювання лушпиння соняшника. Дозволяє утилізовати відходи олійного виробництва та отримати високоліквідний продукт з своїми перевагами:

  • вихідний матеріал ущільнюється в 8-10 разів;
  • висока насипна щільність – знижуються витрати на транспортування і зберігання;
  • низька гігроскопічність;
  • використання, як біопалива – високоліквідний продукт.

Після збору врожаю насіння сої та ріпаку залишається солома. Висота стебел сої при повному дозріванні досягає від 15 – 150 см.; у ріпаку 60-190см., товщина від 0,8 до 3,5 см., в залежності від сорту. На 1 га ріпаку в середньому соломи залишається від 4-5 т., сої близько 2 т. Дана сировина підлягає переробці на біопаливо, та має високий показник теплотворної здатності (від 16,8 до 18,8 Мдж/кг.).

Відповідне обладнання:

Дробарка молоткова ГТДРМ
Дробарки молоткові застосовуються для тонкого подрібнення легковагих матеріалів та кормових…
Заводи і комплектні лінії для виробництва пелет
ГК ICK Group вже багато років проектує і вводить в…
Запасні частини (матриці, ролики, обичайки роликів та ін.)
Група компаній ICK Group засновує свою діяльність на комплексному підході…
Охолоджувачі гранул ГТО
Протиточні охолоджувачі призначені для охолодження гранул, що надходять з прес-гранулятора,…
Прес-гранулятори для виробництва пелет
Пресс-гранулятори серії Д призначені для виробництва твердого біопалива (пелет) і…
Просіювач гранул фракційний ГТП
Просіювач гранул фракційний призначений для розділення крупки на певні фракції…
Системи автоматичного управління
Системи автоматичного управління GRANTECH™ - це безаварійна експлуатація обладнання, ведення технологічного…
Склад “Живе дно” ГТСА
Забезпечити оптимальні умови зберігання та дозування подачі біомаси та інших…